Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2012. január 29., vasárnap

Magnéziumra mindenkinek szüksége van...

Magnézium Formula

Az emberi szervezetben a magnézium lényeges élettani funkciót tölt be. Az egészséges felnőtt szervezetének összállománya 20 - 30 g magnézium. A káliumhoz hasonlóan a magnézium egy tipikus intracelluláris (sejten belüli) ion: 95 % az intracelluláris térben található, abból közel 60 % a csontszövetben, és 35 % -ot főleg a váz- és szívizomzat valamint a máj tartalmaz. Magnézium ionok elsősorban számos enzim aktiválásához szükségesek.
A Magnézium hiány egyik tipikus tünete a neuromuscularis hyperirritabilitás (ideg- és izomrendszeri görcskészség). Kevésbé specifikus jele a tremor (izomremegés), zavarodottság, émelygés és hányás. E készítmény sajátossága, hogy a magnézium vegyületet glicerofoszfát formában is tartalmazza, melynek folytán könnyebb a magnézium felvétele a sejtben.
A készítményben kísérő ionként alkalmazott kálium rendkívül fontos a szervezet számára. Az emberi szervezeten belül a káliumion növeli pl. a szövetlégzést, valamint a fehérjeszintézist. A káliumhiány főleg étvágyvesztés, izomgyengeség és szívritmuszavarok formájában jelentkezik. Sokoldalú hatásmódja alapján a kálium így egy életfontosságú elem, melyet adott esetben a terápia során be kell juttatni a szervezetbe káliumkészítmény formájában.
Egy Magnézium Formula kapszula tartalmaz 83 mg magnéziumiont biológiailag jól elérhető formában. (Ez 2x annyi, mint a gyógyszertárban kapható ismert magnéziumkészítmény, amiből nekem 3x2-t kellett szedni, hogy hasson is valamit. :( Ebből elég napi 1, maximum 2.)

Alkalmazása elsősorban kúraszerűen javasolt, megelőzésképpen napi 1 kapszula, fokozottabb igénybevételnél (fizikai munka, edzés, stressz, vizsgaidőszak, stb.) napi 2 kapszula.

Három kiszerelésben kapható.
60db
180db
480db

E-mailben rendelheted meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.