Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. március 11., csütörtök

Mit tehetünk változókorban, vagy hormonzavarok esetén?

Ma egy újabb készítményt szeretnék bemutatni, amellyel sikerrel dolgozom a nőgyógyászati és hormonális panaszok terén. Ez a Femicin Phytohormon.

A készítmény hatóanyagai a jamszgyökér (Dioscorea villosa), a poloskavész (Cimicifuga Racemosa) és a szója (Glycine Max), emellett tartalmaz természetes E-vitamint.

A jamszgyökér

A jamszgyökér eredetileg Észak- és Közép-Amerika vidékein őshonnos, de ma már az egész világon előfordul. A gyökerét és a gumóit gyűjtik, minden évben, ősszel. Fő hatóanyaga a dioszgenin, ami egy gesztagénhez hasonló anyag.
ELsődlegesen a nőgyógyászat területén alkalmazzák görcsoldóként menstruációs görcsök és szülési fájdalmak csökkentésére, női hormonális zavarok kezelésére, mint pl. a változókori tünetek, vagy a pubertázskori és felnőttkori rendszertelen menstruációs panaszok. A jamszgyökér ezen kívül gyulladáscsökkentő, diuretikus (vizelethajtó) hatású, ezáltal alkalmas ízületi panaszok kezelésére is. Az epeürülést is kedvezően befolyásolja.

Az indián asszonyok rendszeres, nagyobb adagban való szedését fogamzásgátlóként alkalmazták, amely mellett megmaradt a peteérésük és a menstruációjuk.

A poloskavész

A poloskavész gyökerének főzetét az indiánok a havivérzés serkentésében, reuma okozta panaszok enyhítésében, valamint a tejkiválasztás fokozásában alkalmazták. A múlt században felismerték, hogy a hatóanyagok megfelelő kivonásához tömény alkohol (~90%) szükséges, s hogy a szárított gyökérből készült kivonatok erősebb hatásúak. A poloskavész reumatikus izomfájdalmak, ízületi panaszok, valamint a hormonális egyensúly megbomlásának kezelésében is hatásosnak bizonyult.

A szója

A szója fő hatóanyagai, az izoflavonoidok fontos szerepet töltenek be a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatok gátlásában (tehát a szója erős antioxidáns hatással bír), ezáltal lassítják az öregedési folyamatokat és csökkentik bizonyos megbetegedések kialakulásának kockázatát. Változókorban lévő és hormonális egyensúlyi zavarral küzdő nőknek a szójakivonat hatásos segítség lehet, mivel az izoflavonoidok fitohormonként működnek, a szervezet hormonreceptorai képesek megkötni, és hormonként felismerni.

A Femicin Phytohormonban lévő izoflavonoidok védik a hüvely nyálkahártyáját (megakadályozzák az igen kellemetlen hüvelyszárazságot).
A készítmény alkalmazható tehát a menopauzális panaszok kezelésére, valamint hormonális zavarok korrekciójára. Emellett alapvetően ajánlatos minden 40 év feletti nő számára az osteoporosis (alasony ösztrogénszint miatt kialakuló csontritkulás) megelőzésére illetve kezelésére.

A készítmény megrendeléséhez küldj egy üzenetet nekem (http://smaragdstudio.hu/kapcsolat/). Ugyanitt tudsz tájékozódni az aktuális árról is. 

1 megjegyzés:

 1. Kedves Lívia,
  hol tudom ezt a készítményt beszerezni?
  Köszönettel:
  Zsanett
  hegeduszsanett@gmail.com

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.