Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2011. május 23., hétfő

Arginin és Ornitin kapszula


Az arginin nevű aminosavat fiatalító, vagyis öregedés elleni aminosavként is emlegetik. Ez egy félig esszenciális aminosav, ami nem csak a proteinépítő folyamatokhoz szükséges, hanem a NO (alias: nitrogén monoxid) képződéséhez, így végső soron az arginin a véredények vér- és oxigénellátásának javulásához, vérnyomás csökkenéshez vezet. Emellett kiemelkedő az immunvédekezésben és a sebgyógyulásban játszott szerepe is, valamint segít a májnak megszabadulni az ammóniától.
Az ornitin hasonlóan az argininhez fontos a szervezetben felgyülemlett ammónia kiürítéséhez, segíti a máj működését, csökkentheti a koleszterin és a vérzsír káros szintjét.

Sportolók FIGYELEM!

Egyes kutatások bebizonyították, hogy az arginin és az ornitin megfelelő arányú keveréke növelheti a szervezetben a természetes növekedési hormon termelését. Ez azért fontos, mert a sportolónak így tiltott szerek nélkül is lehetősége van nagyobb izomtömeg kiépítésére (amit egyébként csak szteroidokkal és fokozott edzéssel lehetne elérni).

Az Aarginin/Ornitin kapszulát 60 és 180 kapszulás kiszerelésben rendelheted meg, e-mailben (webshopban nem elérhető).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.