Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. január 26., kedd

Mit eredményezhet a kókuszvíz fogyasztása?

Az alábbiakban a kókuszvíz jótékony hatásairól olvashatsz.

Sejttakarítás

Egyik legfontosabb hatása, hogy a kókuszvíz olyan zsírsavat tartalmaz, amely képes kivonni a zsírszövetben elraktározódott higanyt. Ugyanakkor a kókuszvízben lévő kén tartalmú aminosavak megkötik a higanyt, és megállítják szétterjedését a szervezetben. A sejtek nátrium-kálium anyagcseréjére gyakorolt pozitív hatásával képes megvalósítani az amalgám eltávolítását. A kókuszvíz segíti a sejtek tisztulását, méregteleníti az intracelluláris teret a higanytól, és megelőzi az idegsejtek közötti ingerület átvitelt csökkentő neuro-abiotrópiát.

Koleszterinszabályozás

A kókuszvíz több egy egyszerű sportitalnál vagy tápláló folyadéknál, ez egy egészség frissítő. A kutatási eredmények szerint pozitív hatással van a koleszterinre. Egy esettanulmány szerint a HDL (jó) vérkoleszterin szintjei 46,2 %-al nőttek.*

A kísérletek megmutatták azt is, hogy a májkoleszterin szintjei 26,3 %-kal csökkentek, továbbá az érelmeszesedés kockázata is 41,1 %-kal csökkent.

A vizsgálatok végkövetkeztetése az volt, hogy a kókuszvíz egy természetes, tápanyagban gazdag ital, ami segíthet megelőzni az érelmeszesedést.

.

Vizeleti és reproduktív rendszerek

A kókuszvíz régóta ismeretes a vizeleti és reproduktív rendszereken gyakorolt terápiás hatásáról. Állítják, hogy megtisztítja a húgyhólyagot a fertőzésektől, eltávolítja a vesekövet, növeli a szexuális potenciát. Egy orvosi kutatás ki is mutatta, hogy a kókuszvíz hatékonyan távolítja el a vesekövet. Dr. Eugenio Macalalag, a Fülöp-szigeteken kihelyezett Kínai Közkórház (Chinese General Hospital) urológiai részlegének igazgatója azt mondja, hogy a kókuszvíz jótékony hatása bebizonyosodott vesekővel és húgyvezetékben talált kővel szenvedő betegeknél.

A betegei felhagyhattak a művesekezeléssel (dialízissel), miután rendszeresen inni kezdték a kókuszvizet. A Fülöp-szigeteken a kókuszvizet buko dzsúsznak hívják. Dr. Macalalag arról is beszámolt, hogy sikeresen használt infúziós kezelést kókuszvízzel egyenesen a vesébe. A kezelést bukolízisnek nevezte el: a húgycsőben felvezetett katéteren keresztül a kókuszvizet egyenesen oda juttatták, ahol a kő volt, és ez a kő méretének napi csökkenését, szétbomlását, majd sebészeti beavatkozás nélküli távozását eredményezte.

Még a kókuszvíz heti 2-3x-i ivásának következtében is a vesekő jelentős zsugorodását figyelték meg, amely rövid időn belül bekövetkezett. Dr. Eugenio Macalalag azt elmondta, hogy az 1670 általa visszatérő kőproblémával kezelt betege közül a buko terápia bevezetése után csak a 13%-ának lett újra köve 10 éves intervallumban, és azok a kövek is kicsik voltak és könnyen távoztak.

A kókuszvíz egy természetes vizelethajtó, így segíti a vizelet távozását. Segíti továbbá a vizelet hígulását, így kevésbé valószínű, hogy kövek képződnek, valamint segít a már létező köveket kimosni. A kókuszvíz hasznos még a húgyhólyag fertőzéseinek megelőzésében. A kókuszvíz nemcsak kitisztítja a húgyvezetéket, hanem revitalizálja a reproduktív rendszert is.

A friss, zöld kókuszdióból kivont kókuszvíz híres arról, hogy serkenti a libidót és növeli a teljesítményt. Nincs szükség többé Viagrára; a kókuszvíz fiatalon és életerősen tart. Nem csak férfiaknak használ; 60-as éveikben járó nők is visszajelezték, hogy növekszik a libidójuk a fiatal kókuszdió levének ivása következtében.

Egy érett kókuszdió leve azonban már nem ennyire erős és hatásos. Fontos, hogy a levet friss és éretlen, zöld kókuszdióból nyerjük.

Glaukóma (zöld hályog)

A kókuszvíz hasznos lehet glaukómás betegek számára. Glaukóma akkor jön létre, amikor a folyadéknyomás a szembe abnormális mértékben megnő sérülést okozva ezzel az apró véredényeknek és a látóideg rostjaiban. Ha nem kezelik, végleges vakságot okozhat. A zöld hályogra nincs gyógymód; csupán azt lehet megakadályozni, hogy romoljon a beteg állapota. A kezelés abból áll, hogy gyógyszert tesznek a szembe, hogy enyhítsék a nyomást.

A gyógyszeres szemcseppből rendszeresen kell a szembe csepegtetni, hogy a folyadéknyomást szabályozza. A kókuszvíz bizonyítottan hatékony a szemben lévő folyadéknyomás jelentős csökkentésében. A kókuszvizet elsősorban nem a szembe csepegtetjük, hanem megisszuk, a hatása pedig 2 és ½ óráig tart. Egy hagyományos módszer szerint viszont néhány csepp kókuszvizet a szembe kell csepegtetni, majd egy melegvizes kendőt kell a szemre tenni, így kell 10 percig mozdulatlanul feküdni. Mindezek mellett, a kókuszvíz antioxidánsként is működik, megtalál és elpusztít sokféle kártékony anyagot, védelmezi a vér hemoglobinját a nitrit-okozta oxidációtól. Ezek a hatások a friss kókuszvíz használatakor a legjelentősebbek, és csökkennek, ha a kókuszvizet felmelegítik vagy feldolgozzák. Lehet, hogy ennek részben a kókuszvíz antioxidáns hatása az oka. A hályogot oxidáció okozza, szóval a kókuszvíz antioxidáns hatása nyújthat némi segítséget.

Hashajtó

Azt tudni kell a kókuszvízről, hogy ha sokat iszunk belőle, hashajtóhatással bír. Ez a tulajdonság lehet örvendetes és nemkívánatos attól függően, hogy milyen az illető bélmozgása. Azoknak, akiknek székrekedésük van, a nagy mennyiségben fogyasztott kókuszvíz üdvös lehet. Mindenki másnak a fogyasztási határérték a béltolerancia függvénye. A béltolerancia az a maximálisan elfogyasztható kókuszvíz mennyiség, ahol még nem tapasztalható hígabb széklet. Ez egyénenként eltérő. A béltolerancia a rendszeres használattal növekszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.