Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. június 22., kedd

Segítség a hüvelyi fertőzések és felfázások kezelésében.

Ismét a másik blogomra hivatkozom, ahol írtam a gombás vagy egyéb eredetű hüvelyi - kismedencei fertőzések alternatív, kiegészítő kezeléséről. Ehhez a témához szeretnék írni ezen a blogon is.

Az ortomolekuláris termékek közül az ilyen jellegű problémákra egyrészt a teafa olajos készítményeket szoktam javasolni, másrészt egy természetes antibiotikus készítményt, ami a Phyto-antibiotika névre hallgat, vagyis növényi antibiotikum, növényi kivonatok kompozíciója.

A teafaolajat szappan és kapszula formájában is alkalmazom, valamint 100%-os tisztaságú natúr teafaolajat is gyárt a cég.
A folyékony szappan bőr pH semleges, a különösen érzékeny bőrre nagyon jó hatással van. Az olaj külsőleg és belsőleg is alkalmazható.

Általánosan ismert tény, hogy a teafaolaj (a Melaleuca alternifolia illóolaja) antiszeptikus, gyulladásgátló és immunstimuláló hatású. A teafaolaj egy rendkívül hatékony, növényi, "széles spektrumú" antibiotikum, mely nem csak baktériumok, hanem vírusok és gombák ellen is hat. Az illóolaj (a zsíroldékonyság révén) áthatolja a sejtmembránt és közvetlenül a mikroorganizmusok anyagcseréjét befolyásolja. A teafaolajban megtalálható számos hatóanyag miatt a mikroorganizmusok nem tudnak rezisztenciát kialakítani (szemben sok antibiotikummal).

A teafaolajos szappant "intim mosakodóként", azok helyett kell használni, különösen fontos ez a kislányok esetében már bölcsődés korban, a pelenkáról való leszokáskor, és óvodás korban. A gondozók nem tudnak minden egyes "törlés"-nél ott lenni, és a nem megfelelően kitisztított hüvely, és húgycső könnyen befertőződhet. Ilyen esetekben, vagy pont ezek megelőzésére, reggelente és esténként ezzel a szappannal kell a kislányokat mosdatni.

A kapszulában a teafaolajon kívül más növények olaja is megtalálható.

A homoktövis és a ligetszépe számos többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavat tartalmaz. E három olaj kombinációja így egy kimondottan hatékony és természetes szer a gyulladások belsőleg való kezelésére, a bélrendszer fertőtlenítésére. Egyes kutatások kimutatták, hogy különösen hatékonynak bizonyult az alkalmazása az erős Candida albicans fertőzésnél, a nagy számú élesztőgomba-telepek esetén.

A teafaolaj kapszula hármas kombinációja segíthet az összes allergiatípus esetén is, mivel feltételezik, hogy sok esetben az allergia oka a patogén bélflóránál kereshető (magyarul, amikor a bélrendszerben elszaporodnak a kórokozók, és az emésztést nem segítik, hanem gátolják, tehát, amikor megborul az egyensúly).

A teafaolajos termékek mind külsőleg, m ind belsőleg segíthetik a bőr tisztulását, az aknés, gyulladásos bőr regenerációját, szépülését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.