Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. március 22., hétfő

Enzimhiány esetén

A Gyógyulj természetesen! blogomon írtam az enzimhiány okozta problémákról, elsősorban az emésztés kapcsán. Enyhébb esetben megfelelően összeállított teakeverékkel is lehet enyhíteni az enzimhiányon, azonban az "enyhébb esetek" mostanában már inkább súlyos enzimhiányos esetekké váltak. Éppen ezért keresnem kellett egy olyan étrendkiegészítőt, amiben többfajta enzim szerepel. Erről és az alkalmazásával kapcsolatos tapasztalataimról szeretnék most beszámolni.
(Érdemes egyébként elolvasni Dr. Hegyi Gabriella cikkét is az enzimhiányról.)
Az Enzim Komplexben mindegyik kapszula közel 400 mg magasan koncentrált enzimet tartalmaz.
Hogy miért is jó ez?
Ezek az enzimek emésztenek meg számos tápanyagot (fehérjét, cukrokat, mint pl. a laktóz és a maltóz, zsírokat, és rostokat). A kapszulában levő koncentrált enzimek segítik az emésztést, ezáltal képesek kivenni a tápanyag maximumát az élelmiszerből. Ezzel egyidejűleg támogatják az esetleges allergén elemek semlegesítését már a bélrendszerben.
A enzimet nem csak a szervezet képezi, hanem a táplálkozás révén is bekerülhet a szervezetbe. Mivel azonban az enzimek magas hőmérsékleten megsemmisülnek (az enzimek hőmérséklet optimuma 36-40°C, ennél magasabb hőmérsékleten elpusztulnak, lebomlanak - ezért is veszélyes pl. a 40 fok feletti láz...), táplálékunk gyakran igen enzimszegény. Ebből az következik, hogy a hasnyálmirigynek folyton extrém nehéz munkát kell végeznie annak érdekében, hogy megtermelje az emésztést segítő enzimet. És persze nem csak a hasnyálmirigynek, mert az emésztés - előemésztés már a szájban megkezdődik, tehát a nyelv alatti mirigyek, valamint a gyomor enzimtermelő munkája is nagyon fontos szerepet játszik az emésztési folyamatban.

Az enzimek széles pH-aktivitása az Enzym-Komplexben (pH 2 - pH12) különösen fontos az olyan emésztési panaszokban szenvedők esetén, mint a hasnyálmirigy elégtelen működése vagy a gyomorsav elégtelen termelése. Ezekben az esetekben különösen gyors javuláshoz vezethet a kapszula alkalmazása.

Az Enzyim-Komplex alkalmazása azok számára javasolt, akik túlnyomóan fehérjedús (beleértve a tejterméket) valamint szénhidrátgazdag táplálékot fogyasztanak. A készítmény alapvető segítséget nyújt a különböző emésztési zavaroknál, felszívódási zavarok esetén (!!!), élelmiszer-összeférhetetlenségnél, daganatos betegség és allergia esetén. Az enzimek javítják a vitaminok és ásványi anyagok felvételét is.

A számítógépes állapotfelmérés során számos vendégemnek jelzi ki a mérés 100%-osra a készítményt. (Ez azt jelenti tehát, hogy az adott készítményt 100%-ban tudja hasznosítani a szervezet, másrészt, hogy ennyire kell a szervezetnek az adott szer.)
Eddigi tapasztalataim igen pozitívak a szer használatát illetően, minden esetben - még ha több embernél csak lassabban is, de - eredményhez vezetett az Enzim Komplex alkalmazása a terápiában.

Az Enzym Komplex kapszulát 60db-os kiszerelésben rendelheted meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.