Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2012. január 29., vasárnap

Gamma-linolén a Ligetszépe olaj kapszulában

A népgyógyászatban ennek a szép növénynek nem volt fontos szerepe, csupán a friss hajtásait használták fel egyes betegségek kezelésére. Gyógyászati célból történő alkalmazása néhány évtizede vált elterjedté, az esszenciális zsírsavak jelentőségének felfedezése után. A növény magjának préselt olaja értékes omega 6 zsírsavakat, azon belül is linolsavat és gamma-linolénsavat tartalmaz igen nagy mennyiségben. Előbbi 60-80%-ban, utóbbi 10%-ban van jelen a magolajban.
A 20. század közepén több olyan betegséget is azonosítottak, amiket a szervezet omega 6 zsírsavhiánya okozott. A klinikai vizsgálatok során a Ligetszépe olaj adagolásakor a hiánytünetek a betegek nagy százalékában enyhültek, elmúltak.
A ligetszépeolaj speciális telítetlen zsírsavtartalma miatt nem csak a hiánytünetek enyhítésére alkalmazható, hanem - klinikai vizsgálatok szerint – számos más kórkép kiegészítő kezelésére is, mivel az omega 6 zsírsavak kiinduló anyagai számos olyan alapvető anyagnak, amelyek a szervezet fiziológiás működéséhez elengedhetetlenek.
A ligetszépe magjából préselt olajat elsősorban bőrgyógyászati betegségek, problémák esetén alkalmazhatjuk (pl. atópiás dermatitisz, kontaktallergia, ekcéma, pikkelysömör, akné), de a fentebb említett okok miatt az alábbi esetekben is alkalmazhatjuk kiegészítésként:
- enyhítheti a menopauzára jellemző és a menstruációt megelőző tüneteket
- használható krónikus ízületi gyulladásokra
- alkalmazható májkárosodás esetén
- száraz bőr és töredező körmök kiegészítő, belsőleges kezelésére
- Hiperaktivitás esetén

Fontos figyelmeztetés!

A mániás-depresszív zavarokkal vagy epilepsziával küzdő betegnél a gamma-linolénsav bevitele a kórkép romlásához vezethet. Epilepsziás betegnél magasabb az epilepsziás roham kiváltásának kockázata, ezért ezekben az esetekben NE alkalmazzuk!
Csecsemőknek és 6éves kor alatti gyermekeknek az olaj belsőleg NEM alkalmazható.

Egy kapszula 490mg ligetszépe olajat tartalmaz (9% gamma-linolénsav tartalommal és 68-76% linolsav tartalommal), ezen kívül 10mg E-vitamint is a ligetszépe olaj oxidációjának elkerülése érdekében.
Alkalmazása elsősorban kúraszerűen javasolt, évente 2-3 alkalommal. A panaszoktól függően napi 1-6 kapszula az adagolás. Mindig kérd ki szakember tanácsát ez ügyben!

60db (6650,-)
180db (11220,-)

E-mailben rendelheted meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.