Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. január 31., vasárnap

A korall kalcium mint "örökzöld" nálam.


Nem véletlenül hívom örökzöldnek, hiszen ha most statisztikát kellene írnom az általam eddig kiajánlott anyagokról, nagy valószínűséggel a korall kalcium lenne a győztes, vagy leglábbis fej fej mellett haladna a 100 mg-os Q10 tartalmú készítményekkel.

Hogy miért szeretem ennyire a korall kalciumot?

Ez egy olyan kalciumforrás, ami közel 100%-ban fel tud szívódni az ember szervezetében, mert szerves kalciumról van szó. A korall kalciumot fosszilis korallzátonyokból "bányásszák", az okinawai szigetvilágnál. Élete során a korallzátony egy cianobaktériummal (algával) élt szimbiózisban, ami elvégezte az ásványi anyagok szervessé alakítását, tehát az emberi testbe bekerülve, annak már nem kell energiát fordítani erre a folyamatra, azonnal hasznosítani tudja a kalciumot.
A korall kalcium összetétele nagyon hasonlít az emberi vázrendszer összetételéhez: 2:1 arányban tartalmaz kalciumot és magnéziumot, valamint további 72-74 ásványi anyag és nyomelem biztosítja a kalcium felszívódását és a szervezetünk tápanyagellátását.

Egy kicsit bővebben...

A korall kalcium különlegessége abban rejlik, hogy csak ebben a fosszilizálódott koralltelepben aránylik úgy a kalcium és a magnézium, ahogyan az a szervezetünkben jól tud felszívódni. Szervezetünk, csontozatunk rendkívül sok kalciumot igényel.
Az emberi szervezet vegykonyhájában hozzávetőleg ötszáz folyamatot irányít. A kalcium segíti sejtjeinket “élelemhez” jutni. Legfontosabb a vérünk pH-értéke szempontjából, mivel vérünk sav-bázis egyensúlya semmiképp nem lépheti túl a 7,35-7,45 közötti értéket. Ha ennél lúgosabbá vagy savasabbá válna, azonnal összeomolna a keringésünk, mivel ekkor a vér nem képes a szükséges oxigénnel ellátni a sejteket.
A savasodás ezért (is) jelent nagy gondot a szervezetünk számára. A túlzottan sok savas élelmiszer miatt felszaporodott foszfort (húgysavat, tejsavat) a testünk a kalcium segítségével közömbösíti. Ha nem talál, akkor keres, méghozzá a csontokból, hajból fogakból, sejt közötti állományból
A savasodás ezért (is) jelent nagy gondot a szervezetünk számára. A túlzottan sok savas élelmiszer miatt felszaporodott foszfort (húgysavat, tejsavat) a testünk a kalcium segítségével közömbösíti. Ha nem talál, akkor keres, méghozzá a csontokból, hajból fogakból, sejt közötti állományból.

Jómagam a kapszulázott változatot részesítem előnyben (könnyebben alkalmazható, szívesebben beveszik így a vendégeim, ráadásul 180 kapszula van egy dobozban), de természetesen por formájában is meg lehet rendelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.