Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. január 31., vasárnap

Bázikus kapszula

Miért szoktam javasolni a Bázikus kapszula (vagy por) alkalmazását?

Érdekes módon, a nevétől eltérően nem elsősorban a lúgosításra, szervezetünk sav-bázis egyensúlyának helyreállítására.
Régóta keresek olyan táplálékkiegészítőt, ami kiemelten (nagyobb mennyiségben) tartalmaz káliumot, ráadásul többfajta kálium vegyületet. Nagyon sok hozzám fordulónál mutat ki az állapotfelmérés súlyos kálium hiányt.
(Előre is elnézést kérek azoktól az orvosoktól, szakemberektől, akiknek a módszertől hidegrázásuk lesz... de 3 év tapasztalatáról beszélek, és jónéhány emberről, akiknek "furcsa módon" elmúltak a panaszaik, amikor a biorezonancia - és persze fitoterápiai ismereteim - alapján állítottam fel a terápiát. :) )
A kálium (a nátriummal együtt) létfontosságú feladatokat lát el, pl. az idegrendszeri jelek továbbítását, az izom-összehúzódás elindítását, a szívritmus és a vérnyomás szabályozását, és a sejtek tápanyagfelvételét. A sejtekben igen magas a kálium koncentráció, míg a vérben, ezzel ellentétben, viszonylag alacsony.
A szervezet kálium-szintje attól függ, hogy a vesék mennyit engednek ki a vizelettel. Vízhajtók szedésekor ezért szoktak javasolni kálium tablettát a visszapótlásra. Erre különösen idősebb embereknél érdemes odafigyelni (a túl sok folyadékvesztés vérnyomás-eséssel, a keringés összeomlásával járhat náluk, a kálium-hiáyn pedig az izmok elgyengülésével.)
Ha a hozzám forduló szívpanaszokat említ (nyomásérzés, fájdalom, szúrás, időnként nehéz légzés), és ezen panaszok hátterében a kardiológus nem talált semmit, akkor már gondolok arra, hogy az állapotfelmérés valószínűleg Q10 hiányt és kálium hiányt fog jelölni.
A Bázikus kapszula elegendő káliumot tartalmaz ahhoz, hogy Q10-zel párosítva enyhe/közepes panaszoknál önmagában véve (gyógyszeres kezelés nélkül) megoldja a problémát. Még egyszer hangsúlyozom, hogy a terápia nem helyettesítheti az orvosi (kardiológusi) vizsgálatot, de kiegészítő terápiaként már számos vendégemnél sikeresen alkalmaztam a "receptet".
A Bázikus kapszula mellett mindig javasolom a magas kálium-tartalmú ételek beiktatását az étrendbe. Ilyenek pl. a banán, az olivabogyó, a káposztafélék (kelbimbó, brokkoli), a petrezselyem, a spenót, a krumpli.

Természetesen a Bázikus kapszula alkalmazásakor az elsődleges (sav-bázis kiegyenlítő) funkció is érvényesül, testünk elkezdi felszámolni az illegális hulladéklerakóit.
Ajánlott napi adagolása: 3x1 kapszula.

A következő bejegyzésben olvashatsz olyan további készítményről, ami a szervezet sav-bázis háztartását helyre tudja állítani.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.