Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. január 11., hétfő

Üdvözlet a szívemből...



Azért nyitottam ezt a blogot, hogy az általam használt ortomolekuláris szerekkel, gyógytáplálékokkal kapcsolatos gondolataimat és tapasztalataimat megosszam az Olvasóval.
Ennek a blognak is szeretnék egy interaktív arculatot kialakítani, vagyis szeretném, ha nem csak a saját tapasztalataim jelennének meg az oldalon,
hanem másoké is, akik ismerik és használták az adott készítményt.
Mielőtt azonban ennek az egésznek nekifutnék, jöjjön a könnyebbik (vagy mégsem???) része a dolognak: mi is az az ortomolekuláris medicina?


Az ortomolekuláris medicina fogalmát és alapjait a Nobel-díjas Linus Pauling fektette le.
Lényege, hogy a szervezet hiányállapotát megszüntesse, feltöltve a testet ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, vitaminokkal, mindezt terápiás ("ipari") mennyiségben. Alkalmazása kiemelten fontos a prevenció területén, vagyis a betegségek megelőzésében, az egészség megőrzésében, azonban egyre több orvos választja a módszert betegei számára kiegészítő terápiaként.

Az ortomolekuláris medicináról részletesebben a következő bejegyzésekben olvashatsz majd. Ebben segítségemre lesz annak a forgalmazó cégnek a honlapja, ahonnan egyre több, magas minőségű ortomolekuláris szerhez, gyógytáplálékhoz juthatok, ezáltal Vendégeimnek mindig a legjobbat, az ő problémájukra leginkább megfelelő készítményt tudom javasolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.