Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. február 10., szerda

Köhögés elleni gyógynövényes szirup


Ennek a gyógynövényes szirupnak az összetevői között megtaláljuk az összes "nagyágyút" ilyen téren: kakukkfű, útifű, zilizgyökér. Mindegyik gyógynövényt már évszázadok óta használja a népgyógyászat a légúti panaszok kezelésére. Ez a készítmény két oldalról "támadja", kezeli a problémát: a gyógynövény kivonatoknak köszönhetően kiválóan alkalmas a köhögés ingerének mérséklésére, valamint a köpetürítés fokozására, könnyítésére, a letapadt váladék felszakítására a tüdőből, hörgőkből (és általában a légutakból). Mindeközben nyugtatja a gyulladt nyálkahártyákat.
A lándzsás útifű és a kakukkfű közismert expektoráns (köptető), nyákoldó, ezen kívül a kakukkfű görcsoldó hatással is bír, tehát ellazítja a hörgőizmokat, ezáltal könnyebben ürül a váladék. Baktericid hatása pedig segít a nem kívánatos kórokozók elpusztításában (és még ráadásul a férgek sem szeretik... a kakukkfű kiváló bélféreg űző).
Az orvosi zilizben (fehér mályva - Althea Officinalis) is nagy mennyiségben található nyálkaoldó anyag, valamint nyálkahártya összehúzó cseranyag. Mindennemű hurutnál előszeretettel alkalmazza a fitoterápia (tehát pl. bélhurutnál is, valamint, mivel kiváló nyálkahártya regeneráló, gyomorfekély esetében is hasznos segítség.)
Ajánlott adagolás: Gyerekek esetében az adagolás napi 4 - 6 teáskanálnyi szirup, felnőttek esetében 4 – 6 evőkanálnyi.

Összetevők: Agenabon bio-speciálszirup, lándzsás útifű, édeskömény, kakukkfű, orvosi zilizgyökér, édesgyökér folyékony kivonata, C-vitamin

A készítmény ára: 4600,-


Saját tapasztalatok: 3 éves kislányomnál alkalmaztam először a szirupot, mivel négy nap "hagyományos kezelés" után is nagyon csúnyán köhögött, szörtyögött a tüdeje, hörgői. Napi 6x1 teáskanállal kapott a szirupból (amit egyébként nagyon várt, mert finomnak találta... :) ). Az első nap után már nem köhögött éjszaka, a reggel felkelésnél sem jöttek rá erős köhögő rohamok. Megindult a nyálka ürülés (ki tudta fújni végre az orrát). Teljes tünetmentesség kb. 4-5 nap után volt megfigyelhető nála.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.