Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. október 15., péntek

Megint az elektroszmogról...

Kedves Blogolvasók!

Egy szeptember eleji bejegyzésben olvashattatok az elektroszmog káros hatásairól, és egy kis, telefonra helyezhető chipről, ami ezeket a káros sugarakat kiszűri. Most egy átfogóbb anyagot olvashattok erről a témáról, és a "védekezési" lehetőségekről, Baár Zsuzsinak köszönhetően.
Igen, most más tollával ékeskedem, az ő anyagát olvashatjátok. Ennél jobbat úgysem tudtam volna összerakni.

Elektroszmog és az egészség

Mi az elektroszmog?

Az elektromosság a nap 24 órájában körülvesz minket. Környezetünkben természetes körülmények között létrejövő és mesterségesen létrehozott elektromos és mágneses terek találhatóak.
Természetes források: Légkör, Föld, Nap, csillagok
Mesterséges források: elektromos áram előállításának, szállításának és felhasználásának berendezései, a hírközlés, távközlés, adatátvitel berendezései. Az emberi szervezetet érő mesterségesen létrehozott elektromos és mágneses terek valamint rádiófrekvenciás sugárzások okozta terheléseket a hétköznapokban elektroszmognak nevezzük.

Az elektroszmog a különböző technikai eszközök, mint például az elektromos vezetékek, berendezések, informatikai berendezések, adók, elektromosan feltöltődött felületek, magnetizált anyagok által kibocsátott mesterséges terek és sugárzások.
Az elektroszmogot okozó tereket fizikai szempontok alapján 5 különböző részre oszthatjuk.

• elektromos változó tér
• mágneses változó tér
• elektromágneses sugárzás
• sztatikus elektromos tér
• sztatikus mágneses tér

Az elektroszmog befolyásolja az emberi szervezetet?
Testünk sejtjei, szövetei nemcsak kémiai vivő anyagok segítségével, hanem elektromos jelekkel is kommunikálnak.
Az EU által kezdeményezett Reflex kísérlet sorozat illetve sok egyéb tanulmány is kimutatta, hogy az elektromágneses sugárzások, terek kedvezőtlenül hatnak az emberi szervezetre, idegrendszerére, sejtjeire, közérzetére.
Túl magas, vagy hosszú ideje tartó terhelés káros hatással van az emberi egészségre, különböző betegségek kialakulásához vezethet.

Érezzük az elektroszmogot? Egy 2002-ben elvégzett osztrák tanulmány szerint az emberek 19% érzékeli az elektroszmogot. Korábbi svéd és kaliforniai tanulmányok jellemzően kisebb százalékot mutattak, amiből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az emberek elektroérzékenysége a terhelések növekedésével egyre nő. Hasonló jelenségre, növekedésre lehet számítani, mint az allergiás tünetek esetén.

Az utóbbi években a terhelés kilohertz tartományban (számítógép monitorok, notebooke-ok, energiatakarékos lámpák egyre nagyobb alkalmazásával illetve a megahertz tartományban a mobiltelefonok, mobil állomások, vezeték nélküli kommunikációs eszközök és telefonok elterjedésével egyre csak nőt. Egyre több ember reagál érzékenyen az elektroszmogra közérzete romlik, csökken az életének és munkájának a minősége.

Az elektromágneses terek, sugárzások biológiai hatásai.

A modern technikai eszközök hatására létrejött elektromos- és mágneses terek, elektromágneses sugárzások, az elektroszmog megváltoztatják a természetes elektromágneses környezetünket.
Az elektromosság használata, a sok új technológia új kihívásokat hordoz magában. Számtalan tudományos tanulmány és kísérlet igazolja az elektroszmog egészségkárosító hatását.
Környezeti és egészségügyi hatásai még nem teljesen ismertek. A nyugati országokban, ahol már több évtizede az épületbiológusok ezekkel a jelenségekkel foglalkoznak rengeteg gyakorlati tapasztalat, eset bizonyítja, hogy a mérésekkel meghatározott terhelések csökkentése megszüntette az embereknél fellépő panaszokat. Nemcsak az elmélet, hanem gyakorlat is azt mutatja, hogy összefüggés van az elektroszmog és a szervezet zavarai között.

Hosszú ideje tartó elektroszmog terhelés esetén a következő tünetek léphetnek fel:

· alvási zavarok

· kimerültség, fáradtság

· fejfájás

· pszichés zavarok, depresszió

· magas vérnyomás

· szívritmus zavarok

· gyengülő immunrendszer

Azt a tényt, hogy az elektromágneses terek mind alacsony, mind magas frekvenciás tartományban kölcsönhatásba kerülnek és hatnak a biológiai szervezetekre minden érdekcsoport elismeri. Rendkivül eltérőek a vélemények arról, hogy milyen térerősségnél, milyen terhelési időszak hatására kell káros hatásokkal számolni, és hogy milyen tüneteket okoz a megnövekedett, embert érő elektroszmog (még rendkívül nagy különbségek találhatóak a vélemények között). Az egyik oldalon az ipar, a mobilszolgáltatók állnak, akik a fejlődésre hivatkozva és a várható nagy költségekkel ijesztgetve mindenáron el akarják kerülni a határértékek jelentős csökkentését. A másik oldalon az épületbiológusok, természetgyógyászok, és az orvosok egy csoportja áll, akik tapasztalataik és jelentős számú tudományos tanulmány alapján a határértékek csökkentését sürgetik. Véleményük szerint a jelenlegi határétékek csak a termikus hatást veszik figyelembe, és az ipar érdekeit szolgálják.


Folytatás a következő bejegyzésben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.