Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. február 19., péntek

Laktóztolereancia kapszula: óriási segítség a laktózérzékenyek számára.

A laktóztolerancia kapszula a laktóz-érzékenyek (magyarul tejcukor-érzékenységben szenvedők) számára nyújt nagy segítséget.

Mi az a tejcukor-érzékenység?

A tejcukor-érzékenységet a laktózt (tejcukor) bontó laktáz enzim hiánya vagy elégtelen működése okozza. Normális esetben a vékonybélbe kerülő tejtermékekben található tejcukrot eelbontja a laktáz enzim. A laktóz két egyszerű cukormolekulából áll: 1 glükóz és 1 galaktóz molekulából, ezek állnak egy kémiai kötésben. A vékonybél nyálkahártya sejtjeiben lévő laktáz enzimnek ezt a bizonyos kémiai kötést kell átvágnia, mert így egyben nem tud felszívódni a laktóz a vékonybélből. Szétbontva a kötést a glükóz a vékonybélből felszívódva egyből hasznosul a véráramban, a galaktóz viszont később szolgál energiával a szervezet számára, mivel az csak a májban alakul át glükózzá. Ha viszont nem bomlik fel a laktóz, akkor a vastagbélben fermentálódik, emésztési panaszokat okozva ezzel.Csecsemőkorban általában normális mértékben termelődik a laktáz enzim, felnőtt korra azonban sok embernél elmarad ez az enzimtermelés. Dél-Európa, Afrika és Ázsia egyes területeinek lakosságánál jellemzően alacsony a laktáz enzim termelésének aránya. (Pl. a bennszülött amerikaiak 100%-ánál áll fenn laktózintolerancia)

Fontos megjegyezni, hogy a laktózérzékenység manapság már nem csak a tej és a tejtermékek fogyasztása miatt alakulhat ki, hanem az iparilag előállított élelmiszerek nagy része is tartalmaz laktózt mint adalékanyag: a címkén általában tejsavó, tejpor, laktoszérum olvasható.

Íme néhány termék, amiben általában találunk ilyen adalékanyagot:

- virslik

- felvágottak

- pástétomok

- margarinok

- húsleveskockák

- szeletelt kenyerek

- müzlik, reggelizőpelyhek

- chipsek

- feldolgozott ételek

- gyógyszerek, gyógykészítmények

A Laktóztolerancia kapszulában található laktáz enzim pótolja a vékonybél hiányosságait, így segít kiküszöbölni az emésztési problémákat. A kapszula ezen kívül többféle jótékony baktériumtörzset is tartalmaz, amik szerepet játszanak a megfelelő bélflóra helyreállításában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.