Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2011. március 27., vasárnap

Alternatívák ízületi és vázrendszeri panaszokra 3.

Hyaluronsav belsőleg
 
A hialuronsav az emberi test számos részén megtalálható, mivel a kötőszövet alapvető alkotóeleme: a hialuronsav – a proteoglikánokkal együtt – a porcok és az ízületi folyadékok fő összetevője. Az inak és szalagok is gazdagok hialuronsavban. Ez biztosítja – a kollagén- vagy elasztinrostokkal együtt – a szerkezet egyedi rugalmas tulajdonságát.
A hialuronsav lényegében véve a bőr és a bőr alatti szövetek alapanyaga, és ezért felelős a bőr hidratáltságáért és rugalmasságáért. A szervezetben lévő hialuronsav körülbelül fele található a bőrben és a bőr felsőbb és alsóbb rétegeiben. Különösen fontos a hialuronsav a porckorongok kocsonyás magjának. Ennek a magas vízmegkötő képességnek köszönhető a porckorongok nyomás- és ütésálló funkciója. A hialuronsav hiánya tehát a porckorongok degenerációjához vezet és nő a porckorongsérv előfordulásának kockázata.
A hialuronsav belsőleg való fogyasztása tehát nem csak a vázrendszernek tesz jót, hanem a bőr feszességét is megőrzi, fiatalosan tartja, ezáltal kozmetikai célokra is felhasználható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.