Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2011. március 16., szerda

Alternatívák ízületi és vázrendszeri panaszokra 1.

Néhány bejegyzéssel ezelőtt olyan krémek leírást olvashattad, amik az ízületi- és izomfájdalmak ellen, ízületi- és izomsérülés megelőzésére szolgálnak, és amit profi sportolók használnak (ld. Növényi Sportakadémia). Most néhány új kapszulás készítményről olvashatsz, amik a váz- és izomrendszer védelmére jöttek létre, nem tartalmaznak állati eredetű kivonatokat, tehát azok is alkalmazni tudják, akik esetleg a halszagtól, a zöld kagyló szagától undorodtak, és nem tudták bevenni a zöld kagyló kapszulát.

Artroherb:

Növényi hatóanyagokat tartalmazó komplex készítmény, ami az ízületekre, inakra hat.
A fűzfakéreg, a tömjén, a csalán és a csipkebogyó elegye hatásos lehet íngyulladás, nyálkatömlő gyulladás, a csigolyák ízületeinek gyulladása, és egyéb ízületi- és ínproblémák, reumatikus panaszok esetén.
A fűzfakéreg kivonata gyulladásgátló, lázcsillapító, antiszeptikus, vérzéscsillapító hatású. Fő hatóanyagai a szalicin, katekin, gyantaanyagok, cseranyagok. Az ízületi bántalmakon kívül belső vérzésre, gyomor- és bélhurutra is hatásos.
A csalán elsőrendű vértisztító, vízhajtó, ezáltal könnyebben ürülnek az ízületeknél megrekedt toxinok is. A csalánt szintén alkalmazzák bélrendszeri gyulladásoknál, fekélyeknél is.
A tömjénfa kivonatát már az ókorban is használták gyulladáscsökkentésre. Fő hatóanyaga, a boswellin-sav kutatások szerint hasonlóan viselkedik, mint az elterjedt, nemszteroid gyulladáscsökkentők (pl. ibuprofen, acetilszalicilsav), csak míg ez utóbbiaknak erős mellékhatásaik lehetnek, főleg a gyomor és a belek nyálkahártyáira nézve, a boswellin-sav ilyen szempontból veszélytelen, kíméli a nyálkahártyákat. Egyes kutatások szerint a boswellin-sav késleltetheti az ízületi szövetek leépülését.
A csipkebogyónak magas a C-vitamin tartalma, és gazdag flavonoidokban és karotinoidokban. Ezeknek köszönhetően erős gyulladáscsökkentő hatású, valamint elsőrendű antioxidáns is.


A készítmény 60 kapszulás kiszerelésben rendelhető.

Hamarosan olvashatsz a többi készítményről is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.