Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2011. január 2., vasárnap

Immunerősítés gyermekeknek

A nagy ünneplések és lakomák után rögtön el is kezdem a munkát, és egy olyan készítményről szeretnék írni, amit a gyerekeimnek vettem (mondhatni rajtuk teszteltem...). A készítmény neve Immunia for Kids, és ahogy a neve is elárulja, immunerősítő anyagok vannak benne, amik egyben gyulladáscsökkentők is. Elsősorban a légúti megbetegedések kiküszöbölésére, ritkítására ajánlja a gyártó, de mivel a benne található hatóanyagok összetettebbek, így a gyerekeknél nehezebben megoldható feladatokra is jó, mint pl. májtisztítás, vértisztítás. 60 db-os kiszerelésben kapható, és pici, gyerekek számára könnyen lenyelhető kapszulákba vannak zárva a növények.
A lányom és a fiam elsőre ügyesen lenyelték.

Mit tartalmaz a kapszula?

Egy kapszula összetétele az alábbi gyógynövényekből és ásványi anyagokból áll:
- kasvirág kivonat
- propolisz
- acerola
- pau pereira kéreg
- cink

Kasvirág kivonat (Bíbor kasvirág - Echinacea Purpurea)

A kasvirág két dolognak köszönheti a kiváló antivirális hatását. Az egyik a benne található cikóriasav, ami a vírusok szaporodóenzimeit öli meg. A másik az, hogy a kasvirág fogyasztásakor gyorsabban és nagyobb létszámban aktiválódnak a kórokozókat elpusztító immunsejtek.
A kasvirágról picit bővebben a másik blogomon olvashatsz.

Propolisz

A propolisz (méhszurok) a méhek által növények nedveiből, rügyeiből gyűjtött ragadós, sárgásbarna színű anyag, amit a kaptárak nyílásainak tömítésére, valamint ragasztásra, rögzítésre használnak a méhek. A propolisz kiváló fertőtlenítő és konzerváló tulajdonságokkal rendelkezik, és ezáltal fontos szerepet játszik a méhcsalád fertőzések elleni védelmében és a kaptár higiéné fenntartásában.
A propoliszt a méhek egyes fák rügyeiből, egyéb nedvanyagaiból (amit pl. a fa saját védelmére ereszt ki, ha megsérül -ld. gyanta...) gyűjtik, amit garatmirigy váladékukkal és némi virágporral, valamint viasszal kevernek össze.
Az ember a propolisz funkciói közül a fertőtlenítő tulajdonságot használja ki, különösen légúti megbetegedésekkor.
Baktériumellenes, vírusellenes és gombaellenes hatással bír, helyi érzéstelenítő szer (kutatások szerint 3x erősebb, mint a kokain hatása...), vérnyomáscsökkentő, és a sugártűrő képességet növeli. Semlegesíti a mérgeket, regenerálja a bőrt a különböző sérülések után, immunerősítő hatású.

Acerola

Az acerola cseresznye magas C-vitamin tartalmáról ismert, ezért szerepel ebben a készítményben is 100mg mennyiségben (100 mg acerola por, 17%-os természetes C-vitamin tartalommal, tehát egy kapszula 17mg C-vitamint tartalmaz jól hasznosuló formában). Az aceroláról bővebben ezen a blogon is olvashatsz.

Pau pereira kéreg

A Pau Pereira (Geissospermum vellosii) a brazil őserdők növénye. Az ottani lakosok már régóta használják emésztésserkentő, emésztésjavító, májtisztító növényként. A tudományos kutatások is érdeklődnek a növény iránt, mert a benne található alkaloid hatóanyagok hatásosnak bizonyultak a vírusok szaporodásának meggátlásában. Legújabb eredmények szerint e trópusi növény kivonata eredményes volt Herpes vírusok, Hepatitis C fertőzések esetén, valamint a HIV szaporodását is képes volt elnyomni. A trópusi országok a malária kezelésére is használják. A Pau Pereira hatóanyagai könnyen átjutnak a vér-agy gáton is, a rákos sejtekre nézve toxikus hatásúak (magyarul pusztítja a rákos sejteket).

Cink

A cink ebben a kapszulában kelát kötésben fordul elő (ebben a formában tudnak felszívódni az ásványi anyagok a legkönnyebben, és legteljesebben).
a cink feltétlenül szükséges a működőképes immunfunkció fenntartásához, ingerli az immunsejtek, az egész immunrendszer működését. Emellett a cink vírusellenes hatást is mutat. Elősegíti a sebgyógyulási folyamatokat is (egyes kutatások szerint az A-vitamin megfelelő hasznosulásához szükséges a megfelelő mennyiségű cink).

A gyártó javallata:
A légúti és húgyúti fertőzések kezelésének segítésére, valamint általánosan a fertőzésre való hajlam esetén az immunrendszer erősítésére.

Az én javallatom... inkább tapasztalataim:
Egy hónappal ezelőtt kezdtem el adagolni a gyerekeimnek, amikor jött a nagy takonykór, hurutos köhögés az oviban. A köhögés elleni sziruppal és Acerola tablettával kezdtem alkalmazni, így a kezdeti tünetek hamar elillantak. Ebben a szakaszban napi 2-3 kapszulát is kaptak. Ez kb. 3-4 nap volt. Ezután már csak reggelente kaptak egy kapszulát, a további fertőzések elkerülése végett, napi 1 acerola tablettával.

Óvodás és kisiskolás gyermekek számára javasolom elsősorban.
Alkalmasnak tartom a készítményt az első közösségbe menéskor (bölcsőde vagy óvoda megkezdésekor) immunerősítésre, hogy könnyebb legyen a beszokás, ne kelljen a betegségek miatt minden második héten hiányozni.

További információt telefonon vagy e-mailben kérhetsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.