Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2011. január 15., szombat

Immunerősítés szelénnel


A Selen Forte kapszulában található szelénmetionin a szervezet számára jól hasznosuló formában tartalmazza a szelén nyomelemet. A szelént a testünk főleg a májban, a vesében és a szívben tárolja, onnan használja fel az éppen szükséges mennyiséget.
A szelén nélkülözhetetlen nyomelem a szervezet számára, igen fontos a különböző enzimek felépítésénél, méregtelenítési folyamatoknál és az immunrendszer működésénél. Serkenti az immunrendszert a fertőzésekkel szemben.
Aktiválja az immunrendszer egyes részeit (killersejtek, fagociták, antitestek).
A szelén igen erős antioxidáns, tehát segít a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok, szabadgyökök felszámolásában, segít kivezetni a nehézfémet és az egyéb toxikus anyagokat.

A termőföldek szelénhiányos volta miatt (ipari művelés...) a táplálékokkal már nem tudunk elegendő szelént magunkhoz venni.
A Selen Forte 40mg szelénmetionint tartalmaz, ami megfelel 200
µg szelénnek. Napi egy kapszula fedezi a felnőttek szelén szükségletét.
A gyártó ajánlása a kapszulához:
A készítmény alkalmazása javasolt gyakori légúti fertőzések esetén, érszűkületnél (arteriosclerosis), ízületi gyulladások (arthritis), szembetegségek (szürke hályog), a gyomor és a bélrendszer toxikus terheltsége és különböző gyulladásai esetén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.