Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. június 27., vasárnap

Segítség a hüvelyi fertőzések és felfázások kezelésében. II.rész

Folytatva a pécsi egészségnap előtt elkezdett témát, a teafaolajas készítmények után még egy szert szeretnék bemutatni, ami szintén a gyulladások csökkentésére, kezelésére szolgál. Tulajdonképpen nem csak a hüvelyi fertőzésekre, felfázásokra, hanem az összes gyulladásos folyamatra hasznos lehet a Phyto-antibiotika nevű készítmény. Ahogy a neve is sugallja, olyan gyógynövények vannak a készítményben, amik antibiotikus hatásúak, magyarul baktérium-ellenes hatással bírnak. Gyakorlatilag ez a készítmény egy természetes antibiotikum.

A Phyto-antibiotika fő hatóanyagai a neem-fa, a pau pereira és a fokhagyma kivonatai, valamint cink és szelén kelátos formában.

A neem olajat az Indiában honos neem-fa magjából sajtolják, összetétele (hatóanyag-tartalma) a származási hely függvényében eltérő lehet. Fokozza az immunrendszer aktivitását, elsősorban vírusfertőzésekre használják, valamint a kutatások szerint a Staphylococcus okozta panaszokra is alkalmazható. Kiváló láz- és fájdalomcsillapítónak tartják.
És még egy kis érdekesség a növénnyel kapcsolatban (www.krisna.hu-ról):
A védikus hagyomány szerint az Úr Csaitanja egy ilyen fa alatt jelent meg ebben a világban Bengáliában, 1486-ban. Indiában nagyon kedvezőnek tartják azokat a helyeket, ahol ilyen fa áll. Az Ájurvédikus orvoslásban a Neem-fa minden részét felhasználják. Levelei nagyon keserűek, ezért az étvágygerjesztő hatású keserű ételek egyik fontos alapanyaga. Olaja erősen antibakteriális, és kiváló fogtisztító. A neem-olaj a kutatások szerint közel 130-féle kórokozó-kártevő ellen használható. Valódi bio-növényvédőszer.

A pau pereira növényről már olvashattál ebben a blogban...

A fokhagyma legismertebb tulajdonságai közé tartozik az érrendszerre gyakorolt jótékony hatása, valamint parazitaellenes tulajdonsága is. Általában elmondható a fokhagymáról, hogy antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenthetii a vér koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet.

A cink és szelén esszenciális nyomelemekre jellemző az immunerősítő tulajdonságuk. Aktiválják az antitesteket és a falósejteket, így erősítik az immunrendszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.