Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2011. május 23., hétfő

Az aminosavakról


Egy-egy aminosavról már olvashattál a blogon, most azonban általánosságban szeretném megmutatni, mire is valók, mért szükségesek az aminosavak a szervezetünk számára, valamint az elkövetkezendő bejegyzésekben az Enbiensa 1-1 aminosav készítményét mutatom be, amiket a terápiák során használok.

Az aminosavak az él
őlényeket felépítő fehérjék építőkövei. Közülük 22 fontos a szervezetünknek, ezek közül is kiemelkednek az esszenciális aminosavak, amelyeket a testünk nem, vagy csak elégtelen mértékben tud megtermelni, ugyanakkor nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Az aminosavak bizonyos hormonoknak és enzimeknek is összetevői, ily módon kulcsfontosságú szerepet töltenek be testünk szabályozásban. Az emberben esszenciális aminosavak: hisztidin, valin, leucin,
izoleucin, lizin, fenilalanin, triptofán, metionin, treonin. Az arginin fiatal szervezetek számára szintén esszenciális, és a glutamin, taurin feltételesen esszenciális aminosavaknak minősülnek (pl. erős terhelés, mint a testépítés során).

Ha az esszenciális aminosavak hiányoznak a szervezetből, komoly működési zavarok következhetnek be. A hiány elsődleges oka a nem megfelelő táplálkozás, a fehérjék fokozott felhasználása, de fertőzés, trauma, stressz, gyógykezelések, időskor, vagy anyagcserezavar is lehet.

Pozitív hatást gyakorolhatnak az alábbi területeken:

- izomtömeg építők

- kedvezően befolyásolják az idegrendszer működését, egyes aminosavak az agy fő energiaforrásai

- hangulatjavítók

- elősegítik a máj működését és regenerációját

- szükségesek az izomszövet regeneráló-dásához, és növekedéséhez.

- javítják az állóképességet, immunvédő

- elősegítik a jobb oxigénellátást

- gyorsítják az anyagcserét

- karbantartják az izmokat, az inakat, a bőrt, az inszalagokat, a belső szerveket, a mirigyeket, a hajat, és a körmöt


Kép forrása: Wikipedia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.