Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. november 18., csütörtök

Pu-Erh tea


A Pu-Erh-Tea Kína dél-nyugati részén található Yunnan-ból az "örök tavasz tartományából“ származik ez egy „vörös tea", melyet erjesztenek és igen speciális, rendkívül bonyolult módon kezelik úgy, hogy az egészségjavító hatóanyagát teljesen megőrizheti. A nedves leveleket szétterítik a napon, ahol megfonnyadnak. Fonnyadás közben forgatják és szárítják őket. Ez az eljárás szétrombolja a sejtek szerkezetét és megindítja az oxidációs folyamatot. A száraz leveleket felgőzölik és rétegesen szétterítik a fermentációs szobában, ahol vászon alatt és magas páratartalom mellett tartják őket. Ekkor kezdődik meg a másodlagos erjedési folyamat, amely több napig tart. Végül szárítószalagokon, magas hőmérsékleten alaposan megszárítják a leveleket.Ezeket a teákat gyakran különböző formákba préselik. Ez esetben a megformálás előtt felgőzölik a leveleket és mialatt száradnak, végbemegy a másodlagos fermentáció. Fermentációs szint: 100%. (Az összehasonlítás kedvéért a fekete tea "csak" 80-90%-os)
A Pu Erh teát hazájában a teafák királyának nevezik. A Qingmao fa levelei szolgáltatják a Pu Erh tea alapanyagát, aminek az idős kínaiak csodás erőt tulajdonítanak. Azt tartják, hogy a Yin és a Yang megóvja azokat, akik rendszeresen isszák, hosszú és egészséges életet biztosít fogyasztóinak. A Pu-Erh-tea egy természetes fogyasztótea is, amely csökkenti a vér zsírtartalmát, normalizálja a magas koleszterinszintet, védi a májat és a beleket – hiszen kímélően salaktalanít és méregtelenít is. Ösztönzi az emésztést. A rossz gyomron is segít: aki napközben sok alkoholt fogyasztott, azt egy esti csésze tea megóvja a másnaposságtól. A puerh teát Kínában gyógyszerként tartják számon. A hagyományos kínai orvoslás szerint súlycsökkentő, csontritkulást, szív és érrendszeri betegségeket megelőző hatása van.A Távol-Keleten már régen felismerték, hogy rendszeres fogyasztásával nem csak segít a súlyfelesleg leadásában, hanem azt tartósan meg is őrzi. A vörös tea az eddig ismert leghatékonyabb természetes eredetű fogyasztószer, amely már Nyugat-Európában is kivívta magának a népszerűséget. A kínai orvosi irodalomban extrém hatékony egészségi italként dicsérik.
A Medical Instituts Yunnan hosszú távú klinikai vizsgálatai kimutatták, hogy a túlsúly jelentősen csökkenthető a Pu-Erh-tea révén. Erősen elhízott személyeknél a zsírszövet redukálása egy hónapon belül akár a 9 kg-ot is elérte, közepesen súlyos esetben 5,8kg-ig, enyhe túlsúlynál pedig kb. 2,8 kg. Megjegyezzük, hogy a súlycsökkentés állandó jellegű volt, a rettegett Jo-Jo-effektus nem következett be. Ami Kínában már régóta ismert, francia orvosok egy saját kísérletükben is igazolták: a Pu-Erh-tea csökkenti a káros vérzsírt. A betegek naponta három csészényi teát fogyasztottak. Mindössze egy hónap elteltével mindegyiknél 13%-kal kevesebb vérzsírt mutattak ki. A triglyceridek és a húgysav értéke szintén csökkent.

A teával kapcsolatos adagolást, egyéb tudnivalókat e-mailben, vagy telefonon kérdezheted meg. Szakemberrel való előzetes egyeztetés nélkül NEM javasolt fogyasztani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.