Ortomolekuláris Medicina

"Az ortomolekuláris medicina a jó egészség megőrzésére és a betegségek kezelésére törekszik oly módon, hogy az emberi szervezetben változást idéz elő olyan anyagok koncentrációjában, melyek a szervezetben egyébként is megtalálhatók és a jó egészségi állapothoz szükségesek." (Linus Pauling)

Orvosok és terapeuták rendíthetetlen munkájának köszönhetően az ortomolekuláris medicina a hagyományos orvosi biokémia és a természetes gyógyászmódok közti hidat kezdi megteremteni.

2010. november 7., vasárnap

Dr.Laser® 200


Professzor Mester Endre a 60-as években (a világon először) megmutatta, hogy a hélium-neon gázlézer vörös, koherens és poláros fénye segítségével a nem vagy csak nehezen gyógyuló sebek gyógyíthatók.
A kutatások arra is rájöttek, hogy a (csak lézerekben meglevő) koherencia is jelentősen elősegíti a jótékony biológiai folyamatokat.

Az első lézerkezelések óta eltelt bő 40 év. A kozmetikai és orvosi alkalmazásokban is megjelentek (a korábbi gázlézerek helyett) a félvezető lézerek. Ezek ma már nemcsak sokkal nagyobb hatásfokkal sugároznak, mint a polarizált fényű lámpákban használt hagyományos fényforrások, hanem teljesítmény-sűrűségük is nagyobb, és az áruk is lecsökkent. Természetesen az újfajta félvezető lézerek a lézerfény összes gyógyító tulajdonságával (polarizált és koherens) is rendelkeznek.

A DR. (Deep Red) LASER® berendezés ilyen félvezető lézeren alapul, mely sötétvörös poláros, koherens fényének következtében a fény valamennyi jótékony hatását biztosítja, hiszen valódi lézer.

Sötétvörös fénye kellemesen behatol a test szöveteinek mélyebb részeibe is, így nemcsak a bőrfelszínen fejti ki hatását.
A lézer nagy fénykibocsájtási hatásfokának köszönhetően nem szükséges többé az elektromos hálózat sem. A lézer 6 Volt feszültségigényét elemekkel is biztosíthatjuk, így jóval mobilisabb eszköz elődjeinél. A kezdeti lézerek 5-10 mW teljesítménye helyett a berendezés fényteljesítménye kb. 200 mW. Ára ugyanakkor kedvezőbb még a kereskedelemben jelenleg kapható polarizált fényű lámpáknál is, ahol a hasznos teljesítmény felét az viszi el, hogy a kijövő fényt még mesterségesen polarizálni kell. A polarizátor nem csak a kijövő fény intenzitását csökkenti, hanem a hatékonyan polarizálható hullámhossz-tartománya is korlátozott. Természetesen a polarizált fényű lámpáknál a koherencia szóba sem jöhet. Összefoglalva: A DR. LASER® berendezés a lézer fény koherenciája és magas szintű polarizáltsága miatt hatékonyabban fejti ki jótékony hatását, mint a hagyományos polarizált fényű lámpák.

A készülék rendeltetése

A bevezetőből már kiderült, hogy a lézer egy különösen szabályos szerkezetű fény, melyet az orvostudomány már régóta alkalmaz. A lézer fényt monokromatikus, koherens és poláros tulajdonságai miatt a gyógyászat és a kozmetika számos területén használják.
A DR. LASER® berendezés az úgynevezett lágy-lézerek kategóriájába tartozik. Folytonos teljesítménye 150-200mW. A lágy-lézerrel kezelt szövetekben nem növekszik meg a hőmérséklet, így nem keletkezik látható szöveti elváltozás. A sebészeti lézerrel ellentétben, a lágy-lézer vágásra nem alkalmas, viszont számos jótékony hatása van.
Biostimulatív hatású: stimulálja, azaz serkenti a szervezet anyagcsere-folyamatait, fokozza a fehérje-szintézist, elősegíti a sejtlégzést, illetve a sejtosztódást, stimulálja az antitestképzést és az immunfolyamatokat, növeli a kollagénrostok számát. Összefoglalva: serkenti a test öngyógyító képességét. Nem okoz allergiás reakciókat, sem káros sugár- vagy elektromos terhelést.

A DR. LASER® berendezés 660nm-es vörös fényt bocsájt ki. Ez a hullámhossz a lágy-lézeres “terápiás ablaknak” az a tartománya, amely a bőr számára rengeteg jótékony hatással rendelkezik:

• Serkenti a hámképződést, csökkenti a bőr gyulladását.
• Javul a bőrben a vér- és nyirok keringés, gyorsul a salakanyagok kiürítése.
• A jobb vérkeringésnek köszönhetően a kozmetikumok hatóanyagai jobban felszívódnak.
• A jobb nyirokkeringés segít a lerakódott zsírtartalékok mozgósításában és csökkenti a cellulitisz megjelenését is.
• Jótékonyan hat a pattanásos, aknés bőrre.
• Csillapítja a viszketést és a fájdalmat.
• Csökkenti a miteszerek képződését.
• Gyorsítja az ekcéma, pikkelysömör és a herpesz lefolyását.
• A régi keloidos hegeket is érdemes lézer fénnyel besugározni, mert felpuhul tőle a hegszövet, és felgyorsul a regenerálódási folyamat.
• Halványítja a pigment foltokat.
• Kozmetikai tisztítás után a szebhoreás, aknés bőr vörösségét, illetve az ödémákat gyorsan megszünteti és megakadályozza a bőr elfertőződését.

A Dr.Laser®
200 megrendelhető a webshopban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.